Ponència tècnica sobre Phing i PHP

Ponència tècnica sobre PHP d’Àlex Corretgé
22 agost 2014
Presentació tècnica de “Cronnection”
7 octubre 2014
Show all

Hem començat una nova temporada de Digitals Girona amb ganes i il·lusió, tenim previstes diferents xerrades tan de caire tècnic com no tècnic per qui desitgi introduir-se en la temàtica digital. Per tal de veure noves eines i perspectives que puguin ajudar el vostre negoci tant a nivell de programació com a millorar-lo introduint noves tecnologies, evidentment sense oblidar el Networking, compartir experiències de treball i molt més.

Aquest dijous passat, 4 de setembre de 2014,  vam començar la temporada amb un taller tècnic de PHP on es va veure l’eina Phing que permet gestionar projectes en PHP. La sessió va anar a càrrec de l’Àlex Corretgé.

imgres-1Sabem que el temps és crucial en projectes informàtics i que la qualitat d’aquests vindrà donada pel coneixement de l’eina i dels testos que fem. L’Àlex ens va dir que les tasques repetitives les hem d’automatitzar o subcontractar i amb Phing tenim la possibilitat d’automatitzar tasques ja que porta forces plantilles predefinides que podem adaptar fàcilment als nostres projectes. Amb Phing compilarem i testejarem el projecte en un mateix entorn, i sempre tenim la possibilitat de fer crides al sistema i a PHP per si cal ampliar els scripts predefinits de les plantilles encara que seria molt millor ampliar aquestes o fer-ne de noves.

L’Àlex ens va indicar que Phing es pot instal·lar de diverses maneres (mitjançant paquet PEAR, PHAR, Composer, git clone), ens va mostrar com fer-ho emprant Composer (teniu una foto a https://twitter.com/cocoboig/status/507588331455004672).

Un cop tenim la instal·lació cal definir un fitxer build.xml on posarem que volem compilar i quines tasques realitzarem (teniu exemples a https://twitter.com/cocoboig/status/507590085747814401 i http://www.phing.info/docs/guide/trunk/ch04s02.html) Ens va recomanar tenir dos fitxers de configuració: un de general que serveixi per tots els projectes i un d’específic per al projecte en concret, tots dos es carregaran des de dins del fitxer build.xml.

Si ens agrada treballar amb l’IDE Netbeans també tenim un plugin per utilitzar-lo amb Phing.

Finalment, l’Àlex ens va mostrar l’execució d’un exemple fet en Phing. Va ser un vespre molt entretingut aprenent, per la majoria, una nova eina molt interessant que podem aplicar als nostres projectes realitzats en PHP i així obtenir una gestió molt més fàcil estalviant temps i evitant que apareguin errors posteriors gràcies a la integració de tests en el mateix projecte.

Us podeu descarregar la presentació des d’aquí: Ponència sobre Phing d’Àlex Corretgé

Podreu trobar més informació als següents enllaços:

 

Els temes que estem preparant per properes sessions son:
· El fenomen Youtuber i futur del vídeo a Internet.
· Ponència tècnica sobre Unit Testing.
· Ponència tècnica sobre Patrons de Disseny.
· Ponència tècnica sobre Control de versions.
· Cloud Computing.
· Seguretat informàtica i Hacking Ètic.
· Ciberterrorisme

Us convidem a gaudir-ne i molt especialment als premis Panorama que organitzem per primer cop a mitjans de Febrer juntament amb la gent del Club de Màrqueting i Vendes de Girona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada